sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Gaian lonkka- ja kyynärtulokset

Ne tulivat näkyviin KoiraNetissä viimeinkin: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI21711/11&R=14

Voin edes hieman huokaista helpotuksesta! Eläinlääkärin arvio heinäkuussahan oli lonkille D:t ja kyynärille kakkoset, joten nuo C/C ja 1/1 ovat siihen nähden varsin tervetulleet tulokset. Kotikoiraksihan Gaia kuitenkin jäi, joten eiköhän noilla kyynärilläkin pärjätä, jos ei vaan kummempia satu. Koissun leikkauttamispäätöstä nyt pohdin vielä uusiksi... Kakkosen kyynärillä en sitä olisi uskaltanut ollenkaan edes harkita sen mahdollisen lihomisriskin takia.
(Ja siltä varalta, että tämän sattuisi joku göötisti lukemaan ennen töppöjalkansa terveyskuvauttamista, eläinlääkärit ilmeisesti osaavat harvoin arvioida tarkalleen gööttien lonkkia ja kyynäriä oikein kaiken kuulemani perusteella. Osa ei ala niitä arvioimaan ollenkaan. Olisikin hauska tietää, kuinka asian laita on muiden lyhytjalkaisten rotujen, ja etenkin corgien, kanssa. Aiheuttaako lyhytjalkaisuus sitten jotain rakenteellisia muutoksia niihin niveliin ja saa ne näin näyttämään löysemmiltä ynnä muulta kuin pidempijalkaisemmilla roduilla, vai mikä tämä juttu nyt sitten lienee...)

Gaian etujalkakin alkaa vaikuttaa paremmalta, vaikkakin liikkeessä se ilmeisesti vielä ärtyy. Jonkin verran Gaitsu voi liikkua ilman ontumista, mutta pitkälle lenkille ei taideta hetkeen päästä. Alkuviikko levossa meni vielä suhteellisen rauhallisesti käpälän ilmeisesti oltua vielä kipeä kipulääkkeistäkin huolimatta, mutta nyt loppuviikosta alkaisi neidistä jo virtaa löytyä. Eilen Gaia pääsi sitä kuitenkin hieman purkamaan mökkireissulla.

Pööttiä huolettivat mahdolliset rustoluurosvot



"En mä nyt jaksaisi posettaa..."

Ei-niin-takakorkea pönötys, ikää vajaat 2v 8kk

Saunavahti

2 kommenttia:

  1. Aika jännä tuo eläinlääkäri juttu! Empä ole tiennytkään, kiinnostaisi itseänikin tietää mikä tai mistä se johtuu.. Täytyy pitää mielessä, kun Laralla on kuvaukset. Hyvä kuitenkin, että tulikin vähän paremmat tulokset.
    Ja hienoa että jalkakin alkaa olemaan parempi :) Gaia on kyllä niin upea göötti! Aivan mahtavia kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä, ja pitäisikin tässä koittaa kaivella jostain tietoa siitä, onko se tosiaan vaan joku rakenne ero näiden lyhytjalkaisten rotujen kanssa vaiko mitä. Tosin en tiedä, löytyisikö corgipiireistä tuosta mitään tietoa, koska - hämmentävää kyllä - ilmeisesti jalostuskäyttöön suunniteltuja corgeja ei ole ollut pakko edes lonkka- ja kyynärkuvauttaa ennen tämän vuoden alkua O_o Ja gööttipiirit ovat niin pienet... paitsi jos sattuisi osaamaan ruotsia.
      Ja Gaia välittää kiitoksensa! Jalkakin näyttäisi olevan nyt ihan kunnossa. Ainakin sillä saattoi jo hyvinkin hupeltaa yhdeksän kilometrin metsäreissun parhaan lapinkoirakaverin seurassa :)

      Poista